11ο Συνέδριο Ευρωπαϊκής Εταιρείας Πόνου (EFIC)

Στο 11ο Συνέδριο Ευρωπαϊκής Εταιρείας Πόνου (EFIC) – Pain in Europe, συμμετείχε ο επικεφαλής του Nicosia Pain Clinic, Δρ. Περικλής Ζαβρίδης. Το συνέδριο έλαβε χώρα στην πόλη της Βαλένθια, στην Ισπανία, μεταξύ 4-7 Σεπτεμβρίου 2019.

Διαβάστε το Κείμενο Στο SciNews eu 

Ψυχοθεραπευτική Παρέμβαση Στον Χρόνιο Πόνο

Ο χρόνιος πόνος είναι μία δυσάρεστη και πολύπλοκη εμπειρία που επηρεάζει το άτομο σωματικά, συναισθηματικά και κοινωνικά. Ο πόνος διαρκεί για μεγάλη χρονική περίοδο, χωρίς να μειώνεται όπως θα αναμενόταν και παρεμβαίνει στην καθημερινότητα του ατόμου. Για το κάθε άτομο που βιώνει πόνο, η εμπειρία αυτή είναι προσωπική και υποκειμενική αφού ο καθένας αντιλαμβάνεται τον πόνο διαφορετικά. 

Διαβάστε περισσότερα…Ψυχοθεραπευτική Παρέμβαση Στον Χρόνιο Πόνο

Στρατηγική συνεργασία του Nicosia Pain Clinic με το NRC

Το Nicosia Pain Clinic και το Nicosia Rehabilitation Center (NRC) ανακοινώνουν την έναρξη συνεργασίας. Μια πρωτοποριακή συνεργασία η οποία στοχεύει στην ολική επαναφορά και αποκατάσταση του ασθενή στην φυσιολογική του ζωή, προσθέτοντας ένα ακόμη ιδιαίτερα σημαντικό στοιχείο στο κεφάλαιο της ιατρικής αποκατάστασης στη χώρα μας.

Διαβάστε περισσότερα…Στρατηγική συνεργασία του Nicosia Pain Clinic με το NRC

Αντιμετωπίζοντας τον χρόνιο πόνο

Η σωστή και έγκυρη ενημέρωση του κοινού για την έννοια του χρόνιου πόνου και πως μπορεί να αντιμετωπιστεί στα ιατρεία του πόνου αποτέλεσε το αντικείμενο της 15ης διάλεξης του Ζηνωνείου Ελεύθερου Πανεπιστημίου, με τίτλο: «Ο χρόνιος πόνος και η αντιμετώπισή του στα ιατρεία πόνου από Αλγολόγους-Ιατρούς», που πραγματοποιήθηκε, στη Λάρνακα.

Διαβάστε περισσότερα…Αντιμετωπίζοντας τον χρόνιο πόνο

ESRA HELLAS ATHENS 2018

11ος κύκλος Σεμιναρίων Περιοχικής Αναισθησίας ESRA HELLAS, Αθήνα 2018

Ο Δρ. Περικλής Ζαβρίδης συμμετείχε ενεργά ως εκπαιδευτής στον 11ο κύκλο των Σεμιναρίων Περιοχικής Αναισθησίας στο κλινικό φροντιστήριο με τίτλο “Αποκλεισμός ποδοκνημικής άρθρωσης”. Το σεμινάριο έλαβε χώρα στην Αθήνα, στις 30 Νοεμβρίου, 1 και 2 Δεκεμβρίου 2018.

1ο Βραβείο Επιστημονικής Εργασίας στο 12ο Πανελλήνιο Συνέδριο Αλγολογίας 

12ο Πανελλήνιο Συνέδριο Αλγολογίας

1ο Βραβείο Επιστημονικής Εργασίας στο 12ο Πανελλήνιο Συνέδριο Αλγολογίας O Δρ. Περικλής Ζαβρίδης παρακολούθησε τις εργασίες του 12ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Αλγολογίας που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, στις 8, 9 και 10 Νοεμβρίου 2018. Στο Δρ. Περικλή Ζαβρίδη και την ομάδα του απονεμήθηκε το 1ο Βραβείο Επιστημονικής Εργασίας του συνεδρίου “ΒΑΣΙΛΗΣ ΑΘΑΝΑΣΟΥΛΙΑΣ”  με τίτλο “Αξιολόγηση της αποτελεσματικότητας και της ασφάλειας της διαδερμικής νευρόλυσης με ραδιοσυχνότητες σε ογκολογικούς ασθενείς”. 

Χρόνιος Πόνος και η αντιμετώπισή του

 Χρόνιος Πόνος και η αντιμετώπιση του Ο πόνος είναι μία πολύπλοκη δυσάρεστη υποκειμενική εμπειρία με αισθητική, συναισθηματική και κοινωνική διάσταση. Tα ερεθίσματα που λαμβάνει ο ανθρώπινος εγκέφαλος εξαιτίας του πόνου, ερμηνεύονται με διαφορετικό τρόπο ανάλογα με τα προσωπικά βιώματα του καθενός. 

Ο Δρ. Ζαβρίδης στο Ραδιόφωνο Λόγος 101.1.

Ο Δρ. Περικλής Ζαβρίδης καλεσμένος της κυρίας Νίκης Λαζαρίδου στην ραδιοφωνική ενημερωτική εκπομπή “Υγεία και Ομορφιά” στο Ραδιόφωνο Λόγος 101.1. Ο Δρ. Ζαβρίδης ενημέρωσε το κοινό της Κύπρου για τον Καρκινικό πόνο και απάντησε σε ερωτήσεις της κυρίας Λαζαρίδου αλλά και των ακροατών.

Διαβάστε περισσότερα…Ο Δρ. Ζαβρίδης στο Ραδιόφωνο Λόγος 101.1.

Γοναλγία λόγω οστεοαρθρίτιδας

Μια καινούργια μέθοδος για την ελάττωση του πόνου από οστεοαρθρίτιδα γονάτων η οποία εφαρμόζεται πλέον και στο δικό μας ιατρείο. Πάντοτε σε συνεργασία με τον Δρ. Δημήτριο Φιλιππιάδη που είναι μέλος της ομάδας μας. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα στον σύνδεσμο: Interventional News.com

Συνέντευξη του Δρ. Ζαβρίδη στην Κυριακάτική Εφημερίδα “Φιλελεύθερος”

Συνέντευξη του Δρ. Περικλή Ζαβρίδη στην Κυριακάτική Εφημερίδα “Φιλελεύθερος” από την δημοσιογράφο Ντόρα Χριστοδούλου. Ο Δρ Ζαβρίδης απάντησε ερωτήσεις που αφορούν τον Χρόνιο πόνο αλλά και τα Ιατρεία Χρόνιου Πόνου στην Κύπρο. Ολόκληρη την συνέντευξη μπορείτε να την διαβάσετε στο σύνδεσμο: https://pafosnet.com/dr-periklis-zavridis-ti-einai-ta-iatreia-ponou